Naser Orić: Svi su se srpski zločinci sledili kada sam došao u Haag

naser-oricNaser Orić, bivši zapovjednik snaga Armije RBiH u Srebrenici tokom ratu u Bosni i Hercegovini, za portal cazin.danas.com ispričao je svoje iskustvo u Haagu.

“U Haagu sam se našao na istom katu sa svojim najvećim neprijateljima”, kazao je Naser Orić.

“Odmah su se svi srpski zločinci sledili kada sam došao. Ja sam u startu postao autoritet i moja je bila glavna u zatvoru. Moj neprijatelj Momir Nikolić iz Bratunačke brigade Vojske RS-a, osuđen za genocid, peglao mi je košulje, a Miroslav Deronjić, glavni Karadžićev povjerenik za Podrinje, prao mi je rublje. Jednom sam udario Gojka Jankovića, krvnika iz Foče, zato što je nasrnuo na Sefera Halilovića, prvog zapovjednika Armije Republike BiH. Nisam to mogao dopustiti”, kazao je.

“Također, Jovica Stanišić, Miloševićev glavni obavještajac me jednom uvrijedio. Ustvari, pričao je uvredljivo o Božjem poslaniku Muhammedu i ja sam ustao i rekao mu: Slušaj ti majmune, nemoj da ti ja tu plastičnu guzicu razvalim skroz!. Krenem na njega, a on pobjegne u spavaonu, tako da je tri dana bio u kućnom pritvoru, nije smio izaći u zajedničku prostoriju. Nakon nekoliko dana pošalje Momira Nikolića da mu oprostim. Izvinuo se kasnije i rekao – Pretjerao sam”, kaže Orić. (index.hr)

Komentari

comments