Pupovac napao odvjetnika koji je obranio Antu Gotovinu, nazvao ga ratnim profiterom

Pupovac napao odvjetnika koji je obranio Antu Gotovinu, nazvao ga ratnim profiterom
Foto: Screenshot / N1

U N1 Studiju uživo gostovao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac koji je, uz ostalo, komentirao polemiku kandidata SDSS-a Dejana Jovića na društvenim mrežama, kada je Jović blokirao Jadranku Kosor jer je poručila da Pupovac Oluju naziva etničkim čišćenjem.

Također je odgovorio Luki Mišetiću, odvjetniku Ante Gotovine i drugih haških optuženika, koji je Pupovca je prozvao da negira genocid u Srebrenici.

Pupovac je poručio da se diskusija vodila preko njihovih leđa te da su im se pripisivali stavovi koje ne za stupaju. Pogotovo je oštar bio prema Luki Mišetiću..

“Gospodin Mišetić je mene za nešto prozivao. Taj gospodin ne zavređuje da se osvrćem na njegove objede jer on je jedan običan ratni profiter koji nesreću Bošnjaka, Hrvata i Srba iz svoje američke debelje fotelje naplaćuje debelim i golemim sumama novca, uključujući i novce ove države. Zadnji je koji meni i Joviću može spočitavati da negiramo bilo kakvu vrstu zločina i bilo čije stradanje. Prema tome, molim Vas, nemojte me pitati o tome jer to je za mene uvredljivo”, poručio je Pupovac.

Na Pupovčenu oštru izjavu Mišetić odgovorio na Twitteru ovako odgovorio: “Čestitke za N1 što ste Pupovacu postavili teška pitanja. Može me osobno napasti onoliko koliko želi, ali novinari bi trebali vidjeti kroz njegove taktike. Milorad Pupovac i Dejan Jović NIKADA neće priznati: ‘Srebrenica je genocid’.”

Zatim je objavio još jedan tvit u kojem je napisao: “Većina u medijima dopušta Pupovcu i Joviću da se predstavljaju kao ‘Europljani’ i ‘progresivci’, dok istovremeno izbjegavaju moguću ‘kompromitaciju’ kod njihove glasačke baze priznavanjem genocida u Srebrenici. Zato, čestitke još jednom, N1. Časna ste iznimka. Razotkrili ste ga.”

Komentari

comments