Dojava o novoj sumnjivoj napravi, policija blokirala Aleju Bologne

Kod benzinske postaje u Aleji Bologne u Zagrebu uočena je plastična vrećica sumnjiva sadržaja. Po dojavi policiji odmah je uslijedila blokada tog područja i obustava prometa. Na teren su odmah upućeni djelatnici protueksplozivnog odjela, neslužbeno doznaju Novi mediji HRT-a.

Nakon pregleda ustanovljeno je da je sadržaj vrećice bezopasan. Zbog sumnjive vrećice na 45 minuta bila je zatvorena Aleja Bologne.

Dok policija još traga za osumnjičenikom za dvije eksplozije u zapadnom dijelu grada, ovo je već druga lažna uspuna – prethodna slučaj vezan je za garažu na Tuškancu, kad se pokazalo da sadržaj sumnjive kutije nije opasan.

Policija je navodno istragu oko dvije eksplozije u zapadnom dijelu Zagreba usmjerila prema 53-godišnjem V.B., ozlijeđenom u drugoj eksploziji, 11. siječnja na autobusnoj stanici u Gajnicama, koji je zasad samo u statusu svjedoka. Policija ga ne navodi kao osumnjičenog, no ipak ne isključuje tu mogućnost.

Neslužbeno se također doznaje da je u objema eksplozijama korišten TNT vojnoga podrijetla. Sadašnji svjedok bivši je vojnik, pa je MUP zatražio informacije od policija u regiji.

Doznaje se i da je policija dosad obavila obavjesne razgovore s više od 100 osoba, a provodeći dokazne radnje pretražila je i neke stanove.