Bruno Mičetić trio: U prodaji je album 'Phantom's whisper'

bruno-miceticOd ovog tjedna u prodaji je sjajni jazz album Bruno Mičetić tria ‘Phantom’s Whisper’, snimljen tijekom prošle godine u studiju HRT Pule. Uz Brunu Mičetića, trio čine američki pijanista, skladatelj i aranžer Joe Kaplowitz, te renomirani bubnjar – Ratko Divjak – široj publici poznat kao član legendarne grupe Time, koja je prošle godine nagrađena Porinom za životno djelo, te višegodišnji član big benda RTV Slovenije.

Ovaj album je svojevrsni hommage jazz standardima koje trio njeguje već dulje vrijeme, a u svom konačnom uobličenju polučuje ogromnu kreativnu masu zvuka. Album je to koji hrvatskom jazz slušatelju ostavlja vjeru u dobar i iskren jazz, glazbenika iznimnih glazbenih osobnosti koji daju sebe bez kompromisa.

Bruno Mičetić završio je Konzervatorij u Klagenfurtu, jazz odsjek, te je odmah nakon toga osnovao trio sa glazbenicima s kojima je surađivao cijelo vrijeme svog studija. Trio je dosada nastupao na brojnim jazz festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji, a odmah po osnivanju ulaze u studio i snimaju album.

Kao poznavatelj više glazbenih stilova, Bruno Mičetić djeluje i u rock bendu Keops, kao autor i vođa, a osim toga do sada je na nastupima pratio i mnoge pop pjevače (Rajko Dujmić & Zrinko Tutić,Tereza Kesovija itd….). No, usprkos tome, nikako ne želi zapustiti svoju ljubav prema jazz glazbi. Bruno je do sada surađivao sa brojnim jazz glazbenicima: Primož Grašić, Henri Radanović, Lee Harper, Nikola Matošić, Denis Razumović, Uglješa Novaković itd. te ne krije svoju strast prema old school jazz-u (be bop, mainstream jazz) te fusion jazz – rock izričaju.