Sukob navijača: U Mostaru demoliran kafić u kojem se okupljaju navijači Zrinjskog

Oko 11 sati u Mostaru su se dogodili navijački neredi. Kako piše mostarski portal Bljesak.info, veća skupina navijača Željezničara došla do ‘Ultras puba’ na križanju ulica kraljice Katarine, Franjevačke i fra Didaka Buntića, te se sukobila sa nekolicinom osoba koje su se nalazile unutar tog ugostiteljskog objekta, koji je poznat po tome da se u njemu okupljaju simpatizeri mostarskog Zirnjskog, s kojim Željezničar danas igra utakmicu u okviru Premijer lige BiH.

Kako navodi spomenuti izvor, u potpunosti je demoliran ugostiteljski objekt, te su oštećena četiri automobila. Prema riječima glasnogovornika Uprave policije MUP-a HNŽ Srećka Bošnjaka za Bljesak.info još uvijek nema informacija o ozlijeđenim i eventualno privedenim osobama jer je istraga u toku.

Na mjestu događaja u kratkom razdoblju okupila se i veća skupina navijača Zrinjskog, te su upućene i policijske patrole.

Nakon napravljene materijalne štete skupina navijača Željezničara, prema riječima očevidaca bilo ih je između 50 i 100, udaljila se u smjeru Franjevačke crkve i Bulevara.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak rekao je Srni da je policija uhitila devet huligana, a da traga i radi na identifikaciji još određenog broja osoba koje su učestvovale u neredima.

Nešto kasnije Hina je objavila da je, prema zadnjim informacijama, uhićeno oko 38 osoba.