Novinari Znanstvenog programa HRT-a peticijom podržali Krešimira Mišaka

Krešimir Mišak, urednik i voditelj HTV-ove emisiju “Na rubu znanosti”, ima podršku kompletne redakcije Znanstvenog programa HRT-a, piše portal Index.hr, napominjući da su Mišakovi kolege potpisali su peticiju kojom se izražava podrška njegovoj emisiji te traže da ta kontroverzna emisija dobije bolji termin u programskoj shemi.

Peticija podrške Mišaku je pokrenuta nakon što je Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja u otvorenom pismu zatražilo sankcije za zaposlenike HRT-a koji koriste program javne televizije za, kako kažu, širenje laži i pseudoznanosti.

Kao jedan od središnjih primjera istaknuli su upravo emisiju “Na rubu znanosti”, te zatražili sankcije za njenog urednika i voditelja.

Radi se o temi koja je, kao što se može vidjeti na društvenim mrežama, podijelila javnost na žestoke pobornike i jednako žestoke protivnike Mišakovog rada. Međutim, Mišakove kolege jednoglasno su stali iza njega jer smatraju da je, kako nam kažu, “izvrgnut progonu skupine takozvanih znanstvenika koji bi očistili program od svih nepoćudnih emisija”.