Policija privela ubojice svećenika Mile Ivančića

policija-fbihPolicija u Bihaću pronašla je i uhitila osobe koje su ubile katoličkog svećenika Miju Ivančića, izjavio je vršitelj dužnosti policijskog komesara Unsko-sanske županije Marijan Šimić. Neslužbeno doznajemo da je riječ o 16-godišnjacima hrvatske i bošnjačke nacionalnosti kod kojih je pronađen novac ubijenog svećenika.

U sklopu istrage koja se provodi o ubojstvu počinjenom 8. veljače privedeno je ukupno deset osoba. Među njima su i počinitelji, ustvrdio je Šimić, no nije želio otkriti druge pojedinosti. Kazao je tek kako će one biti objavljene sutra, kada završi kaznena obrada nad osumnjičenicima.

Mijo Ivančić, župnik u mjestu Zavalje, dvadesetak kilometara udaljenom od Bihaća, pronađen je mrtav u župnoj kući 9. veljače. Obdukcija je potvrdila kako je smrt nastupila nasilnim putem.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ponovio je kako je svećenikova smrt važno upozorenje za službe koje se brinu o sigurnosti svih građana, jer je, smatra, očigledno da su one propustile regairati u dva ranija slučaja kada je župna kuća u Zavalju bila na meti pljačkaša.

Ubojstvo svećenika Ivančića osudili su brojni dužnosnici BiH i Federacije BiH, političke stranke i vjerske zajednice, uključujući poglavarstvo Islamske zajednice u BiH.