Čak 69,3 posto građana smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru!

crobarometarČak 69,3 posto građana nezadovoljno je smjerom kojim ide Hrvatska, pokazalo je najnovije redovno mjesečno istraživanje javnog mnijenja CROBAROMTERA koji objavljuje Dnevnik Nove TV, a provodi IPSOS PULS.

Stajališta preostalih 30,7 posto građana ovako su raspodijeljena: 20,9 posto ih misli kako zemlja ide u dobrom smjeru, a njih 9,9 posto ne zna.

Vladinom politikom nezadovoljno je 63,2 posto građana, a zadovoljno njih 29,1 posto. Ne zna njih 7,8 posto i tu, kao i kod mišljenja o smjeru kojim zemlja ide, nema bitnih promjena u odnosu na siječanj.

Školske ocjene triju institucija pokazuju da je predsjednik i dalje najpopularniji, ali sada ima ‘trojku’, a ne ‘četvorku’, ocjena mu je 3,46. Vlada ima ocjenu 2,34, a Hrvatski sabor najnižu 1,92. I Vladi i Saboru već peti mjesec padaju ocjene.

Predsjednik Ivo Josipović je i dalje najpopularniji i sada je uz njega 83 posto građana. Dragutin Lesar je drugi na listi popularnih s 59 posto, a Ivan Grubišić treći s 58 posto. Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko zauzeo je 4. mjesto s potporom 55 posto građana. Slijedi Ruža Tomašić s 41 posto. Ona je za jedno mjesto “spustila” Zorana Milanovića koji je na 6. mjesto popularnosti.

SDP je mjesec završio na 27, a HDZ na 20 posto. Ta je razlika posljednjih mjeseci, a čini se da je to kod obje stranke donja granica koju dobivaju.

Laburisti su i dalje treća opcija s 9,1 posto, a potom kreće gužva. Naime, tu svaki mjesec imamo promjene, a sada je 4. stranka HDSSB s 4,3 posto. BUZ je sada na 4,1 posto, a Lista Ivana Grubišića je na 3,5 posto.
Pravaši Ante Starčevića imaju 3,3 posto, HSS 3,2, a HSP 2,8 posto.

SDP-ovi strateški partneri ne stoje dobro. HSU je tako na 2,7 posto, a na najnižem izmjerenom rejtingu je HNS s 1,7 posto.