Angelina Jolie stigla nenajavljeno, održala predavanje i postala počasna građanka Sarajeva

Holivudska filmska zvijezda Agelina Jolie u subotu je nenajavljeno stigla u Sarajevo kako bi sudjelovala u nekim od programa 18. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Jolie je u popodnevnim satima u sarajevsku zračnu luku stigla privatnim zrakoplovom. S njom je doputovalo troje djece, ali nije došao Brad Pitt s kojim je Jolie gostovala u glavnom gradu BiH tijekom prošlogodišnjeg SFF-a.

Hollywoodska filmska zvijezda u subotu je nastupnim predavanjem otvorila Sarajevo Talent Campus, koji se održava u okviru filmskog festivala u tom gradu (SFF). Iz direkcije SFF-a je pojašnjeno kako je cilj njezina dolaska davanje potpore mladim filmskim umjetnicima koji u Sarajevu u okviru Talent Campusa istražuju što će budućnost donijeti filmskoj industriji usljed neizbježnih društvenih i tehnoloških promjena.

Uz mlade filmske umjetnike iz jugoistočne Europe, u rad Sarajevo Talent Campusa od ove su godine uključeni i oni iz Armenije, Azerbejdžana, Gruzije i Moldavije.

Predavanju Angeline Jolie prisustvovalo je blizu stotinu mladih redatelja, scenarista, producenata, glumaca i filmskih kritičara iz 13 država.

Angelini Jolie ovom je prigodom uručeno i posebno priznanje počasne građanke Sarajeva, koje joj je u svibnju dodijelila skupština Sarajevske županije.