Arnes Delić priznao da je polomio kosti hrvatskim povratnicima – VIDEO

rtanj-napad-na-povratnike

Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je predan 22-godišnji Arnes Delić, koji se sumnjiči da je pretukao dvoje hrvatskih povratnika u mjestu Ratanj kod Kraljeve Sutjeske, javlja portal Klix.ba.

Glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva ZDK Sanjin Kulenović kazao je kako je osumnjičeni ispitan u zgradi Tužiteljstva ZDK, te da će Kantonalnom sudu u Zenici biti podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Kako Klix.ba neslužbeno saznaje, Delić je priznao izvršenje krivičnog djela.

Kaknjska policija uhitila je u utorak ujutro 22-godišnjeg Arnesa Delića iz Vareša, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak 21. travnja oko 23.30 sati u mjestu Ratanj, u kakanjskoj općini, nasilno ušao u kuću Nike Crepulje (74) te je tom prilikom njemu i Marici Kristić (79), koja je bila u kući, nanio tjelesne povrede u vidu višestrukih prijeloma kostiju lica.

Stanje teško povrijeđenog Nike Crepulje izuzetno je teško i životno ugrožavajuće – potvrdili su agenciji Fena iz Kantonalne bolnice Zenica, gdje je smješten u jedinici Intenzivne njege kirurškog odjela.

Liječnici se bore za život teško ozlijeđenog starca.

Odmah nakon dojave o napadu na povratnike, teško ozlijeđene osobe su prebačene u zeničku bolnicu, gdje je Crepulja zbog težih tjelesnih ozljeda u vidu višestrukih prijeloma kostiju lica podvrgnut operativnom zahvatu.

Marici Kristić napadač je također zadao teške ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju lica, ali ona nije životno ugrožena. Smještena na Odjelu maksilofacijalne kirurgije gdje je pod intenzivnim nadzorom liječnika specijalista.

Oslobođenje ističe da je Delić višestruki počinitelj kaznenih djela, otprije poznat policiji kao pljačkaš i razbojnik koji upada u kuće povratnika u ovom kraju.

Fra Zoran Jaković, gvardijan samostana u Kraljevoj Sutjesci kazao je da je Marica potpuno slijepa, a Nikola nagluh i slabovidan. Šokirao ga napad na potpuno bespomoćne osobe.