Bandić inicirao novu turističku atrakciju, na zagrebačke ulice stižu – kočije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u gradsku je proceduru stavio donošenje posebne odluke kojom će se regulirati prijevoz kočijama pa bi njihovo značajnije prometovanje zagrebačkim ulicama uskoro moglo postati normalno, kako doznaje Večernji list.

kocija2

„Pitanje prijevoza kočijama u gradu nije do sada uređeno, a s obzirom na to da postajemo respektabilno i sve poželjnije turističko odredište, potrebno je turističku ponudu obogatiti i dodatnim sadržajem“, stoji u objašnjenju odluke.

Da ipak neće moći svatko upregnuti konje i zarađivati prevozeći Zagrepčane i turiste, postavljeni su određeni uvjeti. Tako će posao moći obavljati samo oni s položenim ispitom za vozača kočije, i to pred komisijom koju će odrediti gradonačelnik.

Bandić će odrediti i turističke trase gradskim ulicama i najvišu cijenu vožnje, a kočijaši će imati obvezu za svaku vožnju izdati i račun. Određene su i vrste kočija koje se mogu koristiti, sve će morati imati policu osiguranja putnika, a kočijaš će nositi i posebno odijelo. Kakvo će ono biti, također će odlučiti gradonačelnik.

Kako bi građani i turisti znali gdje će sve moći pričekati kočiju, posebnim znakom označit će se početna stajališta, a kočijaši će usluge prijevoza pružati svakog dana od 10 do 21 sat.