Bandić stopirao drastične kazne za švercere, karte jeftinije 25 do 33 posto

zet2201-2Kazne za švercanje u zagrebačkom javnom prijevozu neće rasti. Poručio je to putem društvene mreže Facebook gradonačelnik Milan Bandić, očito svjestan negativne reakcije građana nakon najave da bi se onima koji se švercaju moglo odrediti i do 900 kuna kazne.

“Odjel za promet je išao prema Gradskoj skupštini, u dogovoru sa mnom, s izmjenom Odluke o prijevozu kućnih ljubimaca, ali su samoinicijativno dodali i dio o povećanju kazni za vožnju bez karata. Ja sam jučer dobio informaciju o tome i stopirao odmah cijelu priču. Povećanja kazni neće biti, ali ćemo ići u koordinaciji s Upravom Zagrebačkog holdinga sa sniženjem cijena dnevnih karata i jednokratnih karata za 25-30 posto”, poručio je Bandić.

“Pojeftinjenje karata će biti od 25 do 33 posto, od 26. rujna kada počinje zasjedati Gradska skupština”, poručio je danas Bandić.

U dnevnom prometu za prometno područje Grada Zagreba E-vrijednosna karta sada stoji 10 kuna, karta kupljena izvan vozila 12 kuna, a karta kupljena u vozilu 15 kuna. U noćnom prometu E-vrijednosna karta stoji 15 kuna, karta kupljena izvan vozila 20 kuna, a karta kupljena u vozilu 25 kuna.

Bandić je najavio da će do kraja godine izaći i s mogućom trećom lokacijom za stadion, no novinarima nije htio o tome ništa više reći.