Besplatni štandovi prodavačima čestitki i bižuterije, ali samo ako mogu dokazati da su umjetnici

Grad Zagreb raspisao je natječaj za dodjelu prodajnih mjesta umjetnicima radi božićne prodaje vlastitih djela u vremenu od 10. do 31. prosinca 2014.

bozicni_sajam

Prodajna mjesta, njih 33, bit će postavljena u Ulica Frane Petrića, a njima se mogu prodavati umjetnički predmeti vlastite izrade: slike, bižuterija, predmeti od drveta, keramike, stakla, svile, čestitke i sl.

Prodajna mjesta dodjeljuju se bez plaćanja naknade, a za njih se mogu natjecati mogu fizičke osobe koje imaju status umjetnika, odnosno umjetničku strukovnu školu.

Ponuda na natječaj podnosi se u pisanom obliku i mora sadržavati: ime i prezime, OIB, adresu ponuđača i telefon; dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku domovnice, osobne iskaznice, putovnice ili vojne knjižice); potvrdu o članstvu u HZSU-u, HDLU-u, ULUPUHU-a (izvornik ne stariji od 6 mjeseci); ponuđač koji nije član HZSU-u, HDLU-u ili ULUPUH-a dužan je dostaviti potvrdu o članstvu u drugom likovnom udruženju (izvornik ne stariji od 6 mjeseci) i presliku diplome ili završne svjedodžbe umjetničke strukovne škole; uvjerenje o prebivalištu (izvornik ili preslik); katalog ili fotografije predmeta prigodne prodaje.

Dakle, ako ste samouki, telantirani i izrađujete čestitke, bižuteriju, predmete od drveta, keramike, stakla, svile i sl., ovo nije prilika za vas.

Ostale pojedinosti natječaja možete vidjeti na ovom linku.