Bevanda i od Tihića dobio popis kandidata za Vijeće ministara

Sve ono što je ugrađeno u dogovor i potpisani sporazum čelnika šest političkih stranaka je prioritet, a prioritet svih prioriteta je da saniramo situaciju koja se događa s državnim proračunom, izjavio je novoimenovani predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas u Sarajevu nakon obavljenih konzultacija s predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem.

Bevada je kazao da mu i današnji sastanak daje opravdanje za vjeru da postoji jedan “zajednički nazivnik u interesima za ono što trebaju raditi”. “U dobroj vjeri i s časnim namjerama nadam se da ću sa ovom ekipom vrlo uspješno surađivati”, kazao je Bevanda.

“Nalazimo se u zaostatku od godinu dana kad Vijeće ministara nije radilo u punom kapacitetu tako da sada predstoji puno posla, puno obaveza u pravcu, kako integracije BiH ka EU, tako isto unutarnje integracije i, u onom prostoru kako to Ustav nalaže, i što bolje koordinacije Vijeća ministara s entitetskim, odnosno županijskim vladama u cilju rješavanja problema”, kazao je Tihić.

On je dodao da o zakonima o popisu stanovništva i o sustavu državne pomoći već postoji politički dogovor i što se treba samo realizirati. Što se tiče proračuna, Tihić smatra “da će biti dovoljno znanja, mudrosti i spremnosti da se postigne dogovor za proračun za 2012. godinu”.
Izražavajući punu podršku predsjedavajućem Vijeća ministara, Tihić je kazao da mu je i službeno priopćio i predao pismeni akt o kandidatima za Vijeće ministara iz SDA: Sadik Ahmetović je kandidat za ministra sigurnosti, Muhamed Ibrahimavić za ministra obrane BiH, a Fuad Kasumović za zamjenika ministra financija i trezora BiH.