Bivšoj glasnogovornici sude jer je prijateljici omogućila ljetovanje na državni račun

Bivša glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba ustvrdila je na početku današnjeg suđenja da se ne osjeća krivom za zlouporabu položaj i ovlasti.

Njoj se sudi jer je na trošak MUP-a 2006. na ljetovanje u policijskom odmaralištu u Dramlju povela prijateljicu i njezinu djecu.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića danas je ispitalo i prvih troje svjedoka, od njih desetak koliko bi ih se trebao saslušati prije donošenja presude. Većina svjedoka djelatnici su MUP-a.

Obrana bivše glasnogovornice zagrebačke policije od početka postupka ističe da je suđenje nepotrebno jer u cijelom slučaju nitko nije oštećen. Ljuba je, naime, naknadno sama platila cijeli trošak ljetovanja.

U slučaju je bio optužen i bivši šef Odjela uslužnih djelatnosti MUP-a Mijo Vadžić koji je ranije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om.

Ljuba je bila glasnogovornica zagrebačke policije do travnja 2010., nakon čega je premještena u MUP-ov Odjel za odnose s javnošću. Bez obzira na kazneni postupak, nije udaljena s dužnosti.

U MUP-u su, kako je nedavno objavljeno u medijima, ustvrdili da je u ovom slučaju, po Zakonu o policiji, nastupila apsolutna zastara pokretanja disciplinskog postupka pa se nisu stekli zakonski uvjeti za njezino udaljenje s dužnosti.

Suoptuženi Vadžić je na vlastiti zahtjev umirovljen u srpnju 2010.