Blagoslov Crkve hrvatskih mučenika na Udbini

Odlukom Glavnog odbora za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, proslava Dana hrvatskih mučenika održava se svake godine prve subote iza Male Gospe.

Ove godine je to 11. rujna kada će ujedno biti i blagoslov novoizgrađene Crkve hrvatskih mučenika. Misno slavlje u 11 sati na prostoru ispred crkve predvodit će uzoriti kardinal vrhbosanski Vinko Puljić s ostalim hrvatskim biskupima. Prihvat hodočasnika toga dana je već od osam sati ujutro, a u 9 sati je zajednički križni put koji kreće iz Podudbine.

Ovih je dana iz tiska izišao Vodič za proslavu na Udbini 2010. U ovoj knjižici od kojih tridesetak stranica, nalazi se križni put koji će se moliti od Podudbine 11. rujna 2010. s početkom u 9 sati do Crkve. Križni put je napisao Željko Mačić iz Saborskog.

Tu su također i ostale obavijesti o proslavi Dana hrvatskih mučenika, kao: poziv biskupa HBK na proslavu, riječ biskupa domaćina mons. dr. Mile Bogovića, tijek misnog slavlja, sržni podaci o Krbavskoj bitki 1493. kao i popis članova različitih odbora za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika.

Vodič je uredio fra Draženko Tomić. Tiskan je u ogulinskoj OG-grafici u nakladi od 3000 komada i besplatno će se dijeliti na Udbini 11. rujna. (kta/f.p.)