Bosanski akademski krug: Zabranite predavanje Srđe Trifkovića

Organizacija Bosanski akademski krug iz Njemačke uputila je pismo profesoru Sveučilišta u Vancouveru Stephenu Toopeu u kojem traže da to sveučilište zabrani održavanje predavanja Srđe Trifkovića koje organizira Asocijacija studenata iz Srbije.

U pismu podsjećaju da je Trifković “poznat po negaciji genocida u Srebrenici” te izražavaju nadu da je “organiziranje ovog predavanja rezultat nedovoljne informiranosti čelnika Sveučilišta u Vancuveru”.

“Trifkovićev dosadašnji rad sadrži otvoreno negiranje genocida u Srebrenici, događaja koji je potvrdio i Tribunal u Haagu. Njegovo predavanje bilo bi uvreda za sve one koji istinski cijene ljudski život”, stoji u pismu.

Bosanski akademski krug ističe da čovječanstvo ima obavezu da poštuje žrtve ne samo Srebrenice već i ostatka svijeta tako što će ignorirati “tzv. učenjake koji žele zatrovati čovječanstvo s teorijama zavjere i mržnjom”.

“Stoga, zahtijevamo da djelujete odgovorno i ne dopustite Trifkoviću da održi predavanje na vašem Sveučilištu, instituciji koja je svjetski poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti”, navedeno je u pismu.