BPS-Sefer Halilović: Tužiteljica Vesna Budimir priprema montiranu optužnicu protiv vrha Armije BiH

vesna-budimirBosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) oglasila se danas priopćenjem za javnost u kojem se navodi da tužiteljica Vesna Budimir postupa nezakonito i unaprijed abolira optuženog za ratne zločine Zulfikara Ališpagu za zapovjednu odgovornost u slučaju “Rogića kuće” i “Muzej Jablanica”.

Kako BPS u priopćenju navodi, tužiteljica Budimir nelegalno “dila” medijima dokumente i nezakonito prisluškivane razgovore generala Sefera Halilovića (poput sinoćnjeg primjera na TV OBN), a sve to “kako bi vršila pritisak na sudsko vijeće radi provođenja nemoralne tužiteljske istrage koja ima za cilj da optuži vrh ARBiH za ono za što nisu i ne mogu biti odgovorni”.

“Tužiteljica Budimir u nedostatku materijalnih dokaza pribjegava metodi medijskog napada, jer je i sama svjesna da ozbiljni financijski dugovi koje je stekla za vrijeme tužiteljskog mandata, mogu biti vraćeni tek ako velikohrvatskim nacionalistima napravi ustupak u vidu lažne i montirane optužnice vrhu ARBiH čime se hoće relativizirati presuda, koja uskoro slijedi, za udruženi zločinački poduhvat tzv. Herceg-Bosne”, stoji u priopćenju.

BPS, nadalje, traži da Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće, SIPA i OSA, uzmu u postupanje tužiteljicu Budimir “jer se radi o osobi koja brutalno zloupotrebljava svoj položaj radi osobne koristi i osobnih ambicija, a na štetu pravde, što će imati dalekosežne posljedice po međuljudske odnose u BiH”.