Britanija izabrala najtalentiranije, na članove žirija letjela jaja

Uz veliki spektakl u subotu je završio još jedan megapopularni show „Britain’s Got Talent“, u kojem se najbolje i najzanimljivije točke i talenti bore za veliku novčanu nagradu i nastup pred britanskom kraljicom. Ove godine pobijedila je plesna skupina iz – Mađarske, koja svoje koreografije izvodi sjenama.

uktv-bgt-final-2013-3

Show koji je proteklih tjedana izazivao skandale, ni u finalnoj večeri nije ostao imun na nepredviđene trenutka pa su tako na žiri u jednom trenutku, u prijenosu uživo, poletjela i jaja.

Finale showa gledalo je više od 13 milijuna ljudi, a u samom vrhu konkurencije u finalu ostala je plesna skupina „Attraction“, te dječak Jack Carroll, izvrsni komičar koji je oduševio i publiku i žiri, a tijekom nastupa našalio se i s vlastitom invalidnošću. No, glasovi publike na kraju su ipak presudili u korist plesne skupine „Attraction“, koji su se na ovo britansko natjecanje prijavili čak iz Mađarske i time dokazali globalnu popularnost produkcije iza koje stoji poznati Simon Cowell. Skupina „Attraction“ osvojila je 250.000 funti i nastup pred britanskom kraljicom, a ne treba ni sumnjati da je, kao i njene prethodnike, očekuje svjetska karijera.

Show je tek u jednom trenutku, za vrijeme pjevačkog  nastupa dvojice braće, zasjenio incident u kojem je iz orkestra na sceni izašla violinistica te na članove žirija počela bacati jaja. Vrlo brzo sa scene ju je odvelo osiguranje, ali je uspjela „dohvatiti“ Simona Cowella, koji je tek zaključio kako „zaista ne voli jaja.“ Članica žirija Amanda Holden bila je rječitija pa je napadačicu prozvala „glupom kravom“.

Napadačica je bila 30-godišnja Natalie Holt, koja se protekle godine kao dio kvarteta također natjecala u showu. Iako se naknadno ispričala članovima produkcije i rekla kako je to bio „glup potez“, navodno je kasnije na blogu napisala da je to učinila kako bi se usprotivila užasnom utjecaju Simona Cowella na glazbenu industriju.