Budimirov ured objavio: Jerko Dumančić nije vozio službeni auto

Ured predsjednika Federacije BiH Živka Budimira objavio je priopćenje u kojem stoji da je neistinita informacija “kako je vozač predsjednika Federacije BiH Jerko Dumančić imao prometnu nesreću u službenom vozilu”.

U priopćenju, u kojem se sitiče da je riječ “o još jednom najobičnijem pokušaju da se diskreditira ugled predsjednika FBiH Živka Budimira”, stoji:.

“Vozač Jerko Dumančić akter je prometne nesreće koja se dogodila 17. 07. 2012. godine u Posušju. U to vrijeme Jerko Dumančić se nalazio na godišnjem odmoru i vozio je privatni automobil VW Passat proizveden 2005. godine, kojeg je nedavno putem leasinga kupio od tvrtke MRM d.o.o. iz Ljubuškog.

Ured predsjednika Federacije BiH pak u svom vlasništvu posjeduje sljedeća vozila: Škodu Octaviju registracijskih oznaka T84 – T – 848 proizvedenu 1999. godine i Škodu Feliciju registracijskih oznaka A99 –A – 640 proizvedenu 1999. godine, dok je Audi registracijskih oznaka 297 – T – 799, proizveden 2005. godine, kojeg službeno koristi predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, primljen na korištenje od Federalnog ministarstva financija.

Također je iznesena gruba laž o tome kako je Jerko Dumančić nakon prometne nesreće tražio intervenciju od predsjednika Federacije BiH. Predsjednik FBiH Živko Budimir vjeruje u pravni sustav Bosne i Hercegovine i poštuje njezine zakone, a o tome su dobro upoznati njegovi suradnici koji od njega niti traže, niti bi tražili intervencije ove vrste.

O svim detaljima prometne nesreće Jerka Dumančića upoznata su nadležna tijela koja će provesti potrebne mjere sukladno zakonskim procedurama.”