BULJ ZGROŽEN: Moja poruka je jasna – za zasluge u ratu odlikovanja, a za udbaške likvidacije zaslužena kazna

Foto: Facebook / Miro Bulj

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta, na Facebooku je je komentirao vijest da nekolicina hrvatskih generala od predsjednika Zorana Milanovića traže pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zastrašujuće je na Veliki petak čitati izjave generala koji su predsjedniku RH uputili zahtjev za pomilovanjem udbaških likvidatora Perkovića i Mustača.

Smatraju da ih treba pomilovat zbog njihovih zasluga u Domovinskom ratu, a zaboravljaju da je stavljanje tih starih struktura na raspolaganje novoj demokratskoj vlasti bio jedini način da spase ‘živu glavu’ i sačuvaju svoje pozicije i interese.

Generali moraju shvatiti da nagrada za zasluge u ratu ne može biti pomilovanje za stravične zločine, udbaške likvidacije i zvjerstva iz vremena komunističkog režima.

Isto tako, zasluge iz Domovinskog rata ne mogu biti opravdanje za poslijeratno profiterstvo.

Zato je moja poruka jasna: za zasluge u ratu odlikovanja, za udbaške likvidacije i zvjerstva kao i za poslijeratno profiterstvo, zaslužena kazna bez pomilovanja.

To je Hrvatska za kakvu su se moji suborci borili!

Izgleda da ovaj naš narod još prolazi svoju Kalvariju i Veliki petak, još uvijek je snažan utjecaj tih starih struktura, kao i novih korumpiranih kojih se trebamo osloboditi.

Ali dolaze nove generacije i vrijeme blagog naroda.

Još uvijek je petak, ali Nedjelja dolazi!”, napisao je Bulj.