ČAČIĆEVA SURADNICA SE POHVALILA: Mi smo spriječili ulazak Škore u Vladu, on bi bio opasan

ČAČIĆEVA SURADNICA SE POHVALILA: Mi smo spriječili ulazak Škore u Vladu, on bi bio opasan

U Sabor s jednim mandatom ulaze i Reformisti i podržat će Vladu Andreja Plenkovića. Čelnik Radimir Čačić ostaje župan, a u Sabor šalje potpredsjednicu stranke Nataliju Martinčević.

Reformisti su se nadali da će osvojiti 3 ili čak 4 mandata, na kraju samo jedan. Na pitanje jesu li razočarani ovakvim rezultatom Martinčević je rekla da nisu.

“Mi smo kontinuirano komunicirali da očekujemo između jednog do tri mandata. Dogodio se jedan i s jednim mandatom dat ćemo dobre rezultate u ovom sazivu Sabora”, rekla je Martinčević gostujući u emisiji HRT-a Studio 4.

Dodala je kako su iznenađeni rezultatima HDZ-a.

“Sva istraživanja su predviđala daleko bolji rezultat SDP-a. Mi smo kao stranaka lijevog centra bili skloniji prirodnim političkim pozicijama da podršku damo lijevom centru. Mislim da je razlog ovakvog odnosa SDP-a i HDZ-a to što birači SDP-a nisu izašli u dovoljnoj mjeri na birališta, a HDZ je dobro organizirana stranka i njihovi svi birači su izašli”, smatra Martinčević.

Objasnila je zašto Reformisti postaju koalicijski partner buduće vlade i zbog čega su odlučili podržati buduću vladu.

“Izvjesno da glas Reformista stavlja vladu Andreja Plenkovića u poziciju da ne mora ići u koaliranje sa strankama radikalne desnice. Slušali smo niz opasnih i zabrinjavajućih poruka od stranaka radikalne desnice, posebno Domovinskog pokreta o temeljnim ljudskim pravima, posebno pravima žena. U protivnom bi se otvorila pozicija HDZ-u da razgovara s Domovinskim pokretom i Škorom, a njihov ulazak u Vladu i sudjelovanje i nametanje njihovih teza i programa bilo bi vrlo opasno i štetno za Hrvatsku i mi ćemo to svojim glasom spriječiti. To je ključan razlog”, rekla je Martinčević.