Čisti pravaši: HSP BiH se prodao za Judine škude, HDZ luta od Lagumdžije do Dodika

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) BiH na predstojeće lokalne izbore u BiH izlazi kao alternativa aktualnoj blokovskoj podjeli koja vlada u BiH, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare te stranke u Mostaru.

“Ovi lokalni izbori bit će pokazatelji žele li građani Bosne i Hercegovine promjene ili su spremni zadržati status quo, zadržati partitokraciju na vlasti. Mi i u Hrvatskoj i u BiH na vlasti imamo situaciju da su sljednici totalitarnih režima u svim porama vlasti, u svim sferama gospodarstva, stvorili jaku mrežu zatvorenoga tipa i koriste državne kapacitete za svoju osobnu korist. S takvim ljudima boljitka nema”, kazao je predsjednik HČSP-a Republike Hrvatske Josip Miljak.

Po riječima predsjednika HČSP-a BiH Tadije Ljubičića, ova stranka izići će sa svojom listom na izbore za općinska vijeća Livna, Tomislavgrada i Viteza, dok će u općinama Zapadnohercegovačke i Hercegovačko – neretvanske županije podržati liste HSP-a dr. Ante Starčević BiH Milijana Nakića.

Ljubičić je uputio kritiku strankama s hrvatskim predznakom, kako HSP-u BiH koji se po Ljubičićevim riječima “prodao za judine škude”, tako i HDZ-u BiH.

“Mi nismo članica Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH jer to je jalovo i impotentno tijelo koje je još 2002. opravdano utemeljeno za diktatore Wolfganga Petritscha. Međutim, danas je HNS samo privjesak i dekor Dragana Čovića, a sve te manje stranke uključene u HNS nisu učinile ništa za poboljšanje političkog položaja hrvatskog naroda”, kazao je Ljubičić.

Dodao je kako HČSP BiH priznaje da HDZ BiH ima većinsku podršku hrvatskog naroda, no, po njegovim riječima, HDZ BiH nema ideje kako izaći iz današnje situacije, te luta “od Lagumdžije do Dodika”.