Čitatelji Večernjeg lista: Tuđman je najzaslužnija osoba za nastanak Hrvatske

Dr. Franjo Tuđman sa 9041 osvojenim glasom najzaslužnija je osoba za nastanak Hrvatske, a za njim su Ante Gotovina (6936) i Blago Zadro (5392), rezultat online-ankete Večernjeg lista u kojoj je sudjelovao 14.584 čitatelja.

Opširan izvještaj o anketi, zajedno s portretima 20 prvoplasiranih objavio je Večernji list od petka. U njemu se ističe da je u anketi sudjelovao respektabilan broj čitatelja koji su s liste od 109 ponuđenih osoba birali po 20 najzaslužnijih. Zanimljivo je da među onima koji su po izboru čitatelja među 20 najzaslužnija je osoba za nastanak Hrvatske njih deset više nije među živima.

Čak 38 posto čitatelja nije dr. Tuđmana uvrstilo na svoju listu, dok Ivicu Račana nije uvrstilo čak 74 posto, što, po ocjeni Večernjeg lista govori o političkoj i ideološkoj indoktrinaciji. “Teško bi bilo naći dva Hrvata s identičnom listom 20 najzaslužnijih za Hrvatsku kakvu imamo. Čak ni lista svakoga od nas, jučer, danas i sutra ne bi bila ista”, piše Večernji list

Uz drugog, Antu Gotovinu, ne samo braniteljima, zadovoljštinu će pružiti što je treći najzaslužniji Blago Zadro, sinonim za hrabrost, samozatajnost i moralnost u Domovinskome ratu, te što potom iza duhovnog autoriteta Franje Kuharića slijede ratnici i ratni zapovjednici, ukupno desetorica među 20.