Čović razgovarao sa Silajdžićem i Radončićem

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Stranke za BiH i kandidatom za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem te s predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i kandidatom za bošnjačkog člana Predsjedništva Fahrudinom Radončićem, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Tijekom jednog i drugog razgovora razmijennjena su mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i poseban naglasak stavili na pitanje što učiniti da nakon 3. listopada međunacionalni odnosi u BiH budu bolji, a da u prvom planu buduće vlasti budu ekonomija i euroatlantske integracije.

Prije desetak dana, odgovarajući na pitanje koga od bošnjačkih stranaka HDZ BiH vidi kao partnera u vlasti nakon predstojećih izbora, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je siguran da će njegova stranka biti partner bar s dvije bošnjačke stranke s kojima će imati sličnu razinu razumijevanja i dogovora kao što to imaju sa SNSD-om.

Čović je pojasnio kako će do kraja kolovoza znati koje su to stranke, ističući pri tom kako je već dogovoren sastanak s predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem i s predsjednikom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem.