CRO DEMOSKOP: Raste potpora Miroslavu Škori, u drugom krugu bi pobijedio Milanovića

CRO DEMOSKOP: Raste potpora Miroslavu Škori, u drugom krugu bi pobijedio Milanovića

CRO Demoskop, ekskluzivno istraživanje Promocije plus za RTL, pokalo je da među predsjedničkim kandidatima najveću potporu birača ima sadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ona u srpnju uživa potporu 30 posto birača, što je značajan pad u odnosu na lipanj kada ju je podupiralo 34,5 posto isitanika.

Bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, koji je kandidaturu službeno objavio sredinom prošlog mjeseca, bilježi rast od gotovo 3 postotna poena i sada je na 22,3 posto (19,8 posto u lipnju).

Nekoliko dana nakon Milanovića, u utrku je ušao i Miroslav Škoro, kojeg sada bira 17,8 posto ispitanika, odnosno 4 postotna poena više nego u lipnju (13,8 posto u lipnju). 

Blagi rast vidljiv je i kod bivšeg suca Mislava Kolakušića. Njega na Pantovčaku želi gotovo 14 posto ispitanika (13,1 posto u lipnju).

Ivana Pernara, bivšeg člana Živog zida, od jučer predsjednika novonastale stranke koja nosi njegovo ime, bira nešto manje od 3 posto ispitanika. Katarina Peović iz Radničke fronte je nešto iznad 2 posto, dok Tomislav Panenić, kojeg Most ne želi kandidirati, samostalno ne može prebaciti preko dva posto. Ostalih je 2,4 posto, a neodlučnih 7,2 posto.

CRO DEMOSKOP: Raste potpora Miroslavu Škori, u drugom krugu bi pobijedio Milanovića

​U slučaju da se drugok krugu sučele aktualna predsjednica i bivši SDP-ov premijera, Grabar-Kitarović bolje stoji – njoj bi glas dalo 53,9 posto ispitanika 

Sa identičnim rezultatom ona bi pobjedila i Miroslava Škoru, kad bi se s njim sučelila u drugom krugu.

A u slučaju da se u drugom rugu nađu Škoro i Milanović, prema sadašnjem raspoloženju birača pobijedio bi Škoro. Njega podupire 51,6 posto ispitanika, a Zorana Milanovića 44,4 posto.

Foto: RTL