Croatia Airlines: Dogodine opet 13 letova tjedno na liniji Sarajevo-Zagreb

Direktor hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika Krešimir Kučko najavio je da će Croatia Airlines u ljetnom redu letenja iduće godine, koji stupa na snagu 31. ožujka, ponovno obavljati 13 tjednih letova na liniji Sarajevo – Zagreb, priopćeno je.

Kučko je to najavio u današnjem susretu u Sarajevu s direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivanom Veličanom, kada su njih dvojica razmotrili mogućnosti bolje poslovne suradnje i razvoja prometa na sarajevskom aerodromu.

Razmatrana je i mogućnost da se Međunarodni aerodrom Sarajevo u sljedećoj godini, osim sa Zagrebom, poveže s još nekim europskim destinacijama Croatia Airlinesa. Pridruživanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji, Croatia Airlines postaje avioprijevoznik registriran u europskoj zajednici, što će kompaniji omogućiti nove poslovne aktivnosti.

Zrakoplovi hrvatskog avioprijevoznika u ovogodišnjem zimskom redu letenja, koji je na snazi do 30. ožujka 2013., direktno povezuju Sarajevo i Zagreb svakog dana u tjednu. Putnicima je na raspolaganju 11 letova tjedno – ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom leti se dva puta, ujutro i poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i subotom planiran je poslijepodnevni let.

Direktor Veličan izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom poslovnom suradnjom jer Croatia Airlines po ukupnom broju letova i prevezenih putnika značajno doprinosi poslovanju Aerodroma.

Podsjetio je i na podatak da je zrakoplov Croatia Airlinesa 1996. godine prvi sletio na obnovljeni aerodrom Sarajevo, kada je i službeno otvoren za redovni zračni promet. Putnicima iz Bosne i Hercegovine od tada se u kontinuitetu nude direktni letovi Sarajevo – Zagreb, kao i povoljne mogućnosti konekcije s drugim europskim i svjetskim odredištima.