Damir Kajin: U Tuđmanovo vrijeme za ovaj plagijat 'padale' bi ostavke

damir-kajin

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin ustvrdio je da je novi turistički slogan ‘Croatia, full of life’ plagijat, pri čemu je upitao tko će odgovarati za 2,8 milijuna kuna bačenog novca, a u Tuđmanovo vrijeme, kako je rekao, čelni ljudi odmah bi morali dati ostavku.

“U vrijeme predsjednika Tuđmana sadašnji ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić u roku od 24 sata morali bi dati ostavku, kao što je to morao učiniti Niko Bulić kad je progurao turistički slogan svoje supruge”, istaknuo je Kajin u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Puli.

Komentirajući subotnji svečani sabor IDS-a u povodu 25. obljetnice te stranke, Kajin je rekao da njegovi Istarski demokrati, za razliku od ostalih stranaka, uključujući i HDZ, nisu dobili poziv za tu svečanost.

“Tko će s kim, nego svoj sa svojim”, tim je riječima Kajin ocijenio poziv svoje bivše stranke IDS-a HDZ-u i moguće pregovore tih stranaka.

Na tvrdnju predsjednika IDS-a Borisa Miletića da je “Istra primjer tolerancije”, Kajin je odgovorio potutvrdnjom da je istina upravo suprotna.

“Istra je puno netolerantnija od one prije deset, dvadeset ili trideset godina”, ustvrdio je Kajin, dodajući da ga zato ne začuđuje približavanje IDS-a HDZ-u.

“Nekad je direktor poduzeća morao biti u partiji, a danas ni trimer za travu ne možeš nositi ako nisi u IDS-u”, izjavio je Kajin i pritom spomenuo, kako ju je nazvao, “strahovladu u medijima, koju je ocijenio gorom nego u doba fašizma”.

Saborski zastupnik i predsjednik ID-a pozvao je građane Labinštine da se što više odazovu na referendum o Plominu C, s tim da bi se po njegovoj ocjeni referendumsko pitanje moralo odnositi isključivo na odabir energenta za tu elektranu: ugljen – da ili ne.

Podsjetivši kako su IDS-ov ministar i zastupnici u Saboru poduprli sve energetske zakone, uključujući i onaj koji izvan snage stavlja Prostorni plan Istarske županije u vezi s Plominom C, Kajin je izvijestio novinare kako je o IDS-ovoj inicijativi o referendumu razgovarao i s premijerom Zoranom Milanovićem, koji mu je poručio kako je IDS zakasnio s time jer “Hrvatska nema taj luksuz platiti sada desetke milijuna eura odštete”.

“Cijela priča oko TE Plomin C je očito već zgotovljena, a ugovor s Marubenijem, tvrtkom inače kažnjenom zbog korupcije u Indoneziji, potpisat će se najkasnije u svibnju, kad se strane slože o cijeni struje”, ustvrdio je Kajin i dodao kako bi u slučaju raskida odmaklih pregovora odgovorna strana morala platiti odštetu od pet do deset posto vrijednosti investicije.
Hina