Đani Stipaničev i klapa More oduševili Šibenčane, pridružio im se i splitski kantautor Tedi Spalato

Foto: Mate Gojanović

Đani Stipaničev danas je u centru Šibenika promovirao svoj novi studijski album “Nostalgija” baš kako je i najavljenu u samom centru Šibenika, ispred caffe bara Bono.

Ovo popularno okupljalište Šibenčana odabrano je jer se upravo u njemu rodila ideja o nastanku ovog albuma.

“Kad malo bolje razmislim, skoro svi moji najbolji prijatelji vlasnici su birtija, a očito se tu rađaju i najbolje ideje. Kad god sam u Šibeniku u ‘Republici Bono’ provodim puno vremena, a prijatelji su mi predlagali da obradim evergreene iz 60-ih i 70-ih godina koji nisu tako česti u našem eteru. Konačna lista finalizirala se u Marendi. Pjesme u mi predlagali i obični ljudi, ali i glazbeni znalci”, rekao je Đani Stipaničev.

Jedan od takvih glazbenih znalaca je i veliki skladatelj Dušan Šarac koji je za Đanija napisao nekoliko pjesama.

“Đani je jedan od naših najboljih pjevača. Onaj koji ima moćan vokal i emociju koja će svakog slušatelja taknuti u dušu. S guštom skladam za njega i kad mi je rekao da mu je žao što nije nikad uspio ostvariti suradnje sa šibenskim legendama Arsenom Dedićem, Vicom Vukovom, Mišom Kovačem, napisao sam pjesmu ‘O, ljubavi nestala si’ za njega i Ivu Pattieru”, rekao je Dušan Šarac.

Iako je većina pjevača odlučila štedjeti glasnice za večerašnju autorsku večer Dušana Šarca, Đani Stipaničev uz klapu More otpjevao je nekoliko poznatih pjesama, a u pjesmi im se pridružio i splitski kantautor Tedi Spalato.

U stvaranju albuma “Nostalgija”, Đaniju je pomogao i Goran Kovačić koji potpisuje aranžmane svih deset pjesama na albumu, a za sjajan omot zaslužni su dizajnersko-bračni par Bachrach–Krištofić.

Pjesma i odlična atmosfera okupljenih prijatelja i suradnika napravili su odličan štimung za početak 25. Dalmatinske šansone, a čak su potjerali kišu i oblake te dozvali sunce.