DENIS LATIN PORUČIO: “Svako slavljenje 29. 11. je neukusno!” Izazvao je lavinu rekacija

Foto: Facebook / Denis Latin

Denis Latin, popularni televizijski novinar i voditelj, lavinu reakcija jednom kratkom objavom na Facebooku.

“Nakon što su JNA i četnici iznapadali Hrvatsku, bombardirali Sarajevo i izvršili genocid u Srebrenici, svako slavljenje 29. 11. je neukusno”, napisao je Latin.

Nakon što su JNA i četnici iznapadali Hrvatsku, bombardirali Sarajevo i izvršili genocid u Srebrenici, svako slavljenje 29. 11. je neukusno.

Objavljuje Denis LatinNedjelja, 29. studenoga 2020.

Reagirajući na njegovu objavu, jedna Beograđanka napisala je da je Latin “ratni huškač i šovinist, Tuđmanov šerpas” te zaključila: “Žao mi je što takvima nije suđeno u Hagu. Saučesnici u organizovanom zločinačkom poduhvatu.”

Taj komentar izazvao je žučnu polemiku u kojoj je Latin, uz ostalo, napisao: “Jesmo li to svi trebali slegnuti ramenima i reći, koljite nas… Tuđman mi uopće nije drag, ali on nije otišao u Srbiju da stvara veliku Hrvatsku….”

Došla je do punog izražaja i već dobro poznata velikosrpska propaganda, pa tako jedan od polemičara piše: “U Sarajevu je ubijeno preko 1000 Srba u svojim stanovima ili logorima, prije nego su Srbi počeli da se brane.”

Javio se i Zoran Erceg, navodni hrvatski branitelj, braneći propalu federaciju, piše o ustaškoj zasljepljenosti i hrvatzskim nacistima.

“Ja sam hrvatski ratni veteran. 3x ranjen. Mene nije ranila SFR Jugoslavija već ljudi. SFR Jugoslavija je bila MOJA DOMOVINA NA KOJU SAM BIO PONOSAN.
Slavio sam njene uspjehe. Bio sam veseo kada je naša trobojnica bila na vrhu kod nekog sportskog uspjeha.
Hoću li se toga odreći?
NEĆU.
Ne želim dozvoliti da mi Milošević, četnici ili netko iz JNA određuje odnos prema mojoj bivšoj zemlji i prema mojoj mladosti.
Neću zbog straha od ustaša u Hrvatskoj odreći se svega lijepog iz Jugoslavije.
Dosta je Nazi ustaške zasljepljenosti, ja se hrvatskih nacista ne bojim”, napisao je Erceg.