Dužnosnici iz 18 hrvatskih županija posjetili Vojvodinu na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća

Dužnosnici iz 18 hrvatskih županija posjetili Vojvodinu na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća

Proteklog vikenda dužnosnici iz 18 hrvatskih županija boravili su u radnom posjetu Vojvodini na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, gdje su obišli Suboticu i Novi Sad.

Predstavnice Zagrebačke županije u sklopu radnog posjeta bile su zamjenica župana Nadica Žužak i pročelnica UO za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Katalenac, objavljeno je na stranicama Zagrebačke županije.

Hrvatska delegacija susrela se s predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnom Vojnić, predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislavom Žigmanovim te predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem.

Raspravljalo se o položaju Hrvata u Vojvodini kroz kulturne manifestacije, obrazovanje, očuvanje hrvatskog identiteta u Srbiji, o nastavku i unapređenju buduće suradnje Hrvatske zajednice županija i Hrvatskog nacionalnog vijeća na obostrano zadovoljstvo te uključenosti Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske u prekogranične programe suradnje.

Osim s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća, delegacija se susrela i s predstavnicima drugih hrvatskih institucija te gospodarstvenicima. Promoviran je bogat kulturno-umjetnički program, a održan je i festival voća u Tavankutu koji je otvorila zamjenica župana Nadica Žužak.

“Posjet Vojvodini zaokružen je lijepom pričom. Posjetili smo festival kako bismo dali podršku vrijednim poljoprivrednicima i voćarima iz ovog kraja koji predstavljaju svoje proizvode, tradiciju i bogatstvo tog podneblja. Zagrebačka županija unatrag nekoliko godina podupire ovu manifestaciju i ona je nastavak uspješne suradnje na projektima koje provodimo s OŠ u Tavankutu”, istaknula je zamjenica Žužak.