ELEKTRIČNI HIPER-AUTOMOBIL: Rimac C_Two – glavna zvijezda Ženevskog salona [FOTO]

Rimac C_Two

Jedna od glavnih zvijezda Ženevskog salona automobila, jednog najvažnijih od svih koji su uopće održavaju, jest hrvatski superautomobil Rimac C_Two koji je danas pokazan javnosti.

Električni automobil iz Hrvatske proizvodi 1914 konjskih snaga i čak 2300 Nm okretnog momenta. Od 0-60 milja prema američkim pravilima dolazi za 1,85 s, a s mjesta do 100 km/h za 1,97 s. To je automobil s najboljim ubrzanjem na svijetu, piše Večernji list.

Bit će opremljen i hardverom spremnim za autonomnu vožnju 4. razine, a dizajnersko decentno rješenje “kravate” na boku automobila zadržano je s prvog Concepta One.

Rimac C_Two

Šef tvrtke Mate Rimac prije premijere u videu nam je najavio svoj novi tehnološki superioran superautomobil.

“Ovaj auto razvijen je iz nule, ništa nije preuzeto iz Concept Onea. Pogonski sustav razvijen je posebno za ovaj auto. Znači, baterijski sustav, šasija, motori, inverteri, getribe… Samo inicijalna ideja električnog superautomobila je preuzeta”, rekao je Rimac.

Rekao je da automobilom C_Two žele ići još korak dalje u odnosu na One, koji je, kako je rekao, pokazao da je brži i od Lamborghinija i Ferrarija. Razvija se za globalnu homologaciju, u Americi, Europi…

Auto, otkrio nam je Rimac, između ostalog ima četiri motora, aktivnu aerodinamiku i ovjes, osam kamera, električno upravljanje volanom, električno kočenje… “Ono što je danas moguće želimo pokazati u ovom autu, ići do krajnjih granica”, rekao je Rimac.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Foto: Facebook / Rimac Automobili