Fahrudin Radončić potvrdio: Kuvajt šalje u BiH 100.000 imigranata

fahrudin-radoncic
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je navode predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je izjavio kako se sprema naseljavanje 300 do 500 tisuća Arapa u BiH, te kako Kuvajt plaća 30 tisuća stanova u Sarajevu, što je 100 tisuća ljudi, prenosi današnji Jutarnji list.

U tekstu se dalje navodi kako je Milorad Dodik izjavio kako svi znaju da u Sarajevu oko 100 tisuća stanova kupuju Arapi, a to je potvrdio ministar Radončić kazavši kako se bogati Kuvajt pokušava osloboditi svojih imigranata tako što bi ih naselio u BiH.

“Razgovaramo sa stranim partnerima, educiramo domaće političke partnere i djelovat ćemo kao u slučaju protjerivanja iranskih diplomanata koji su zloupotrebljavali službu , kada sam uveo restriktivne mjere za Iran. Tražit ćemo zakonska rješenja da zemlja bude obranjena od te vrste virusa “, poručio je Radončić u jednom intervjuu.

Također, navodi se kako je on predlagao i zakon kojim bi se sankcionirali državljani BiH koji odlaze ratovati u Siriju, a dolazak mudžahedina u BiH tijekom rata nazvao je velikom pogreškom.

“U BiH se radio na islamizaciji društva. Postoje ozbiljni projekti da se iz islamskog svijeta u BiH naseli između 300 i 500 tisuća ljudi koji bi mogli promijeniti sliku BiH. Postoji točan plan i tu bi dolazio najniži sloj arapskog svijeta”, izjavio je Dodik tijekom jednog intervjuua početkom studenoga, prenosi Jutarnji list.

(Fena)