Federalna policija pretražila hotel Sedra u kojem je general Šantić zadnji put viđen živ

hotel-sedraU četvrtak navečer oko 19 sati pripadnici Mješovitog istražiteljskog tima Federalne upave policije (FUP) i Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) otpočeli su pretres hotela Sedra u mjesto Ostrožac, općina Cazin, u sklopu istrage ubojstva hrvatskog generala Vlade Šantića koji je posljednji put u ovom objektu viđen živ 8. ožujka 1995.godine.

Hotel je blokiran i u prostorima ovog ugostiteljskog objekta forenzičari FUP-a traže nove dokaze u vezi rasvjetljivanja okolnosti njegovog ubojstva.

Kao što je poznato, istražiteljski tim je 28. i 29. ožujka vršio pretres objekta stare željezničke stanice u bihaćkom naselju Prekounje gdje je tijekom rata bilo sjedište Vojne policije 502. brigade čiji su pripadnici odveli Šantića.

Neslužbeno se doznaje da su u ovom objektu pronađeni tragovi krvi koji se ispituju, a u javnosti je procurila informacija da su posmrtni ostaci zapovjednika HVO u Bihaću zakopani na nepoznatoj lokaciji u plastičnoj bačvi.

Također se špekulira da Šantić nije usmrćen vatrenim oružjem nego da je podlegao od batina.

Prvu istragu u predmetu “General Vlado Šantić” započelo je bihaćko Vojno tužiteljstvo 1995., nakon toga kantonalno, da bi istraga došla i do Tužiteljstva BiH i SIPA-e, odnosno Odjela za ratni zločin.

Na inicijativu direktora FUP-a Dragana Lukača, predmet je vraćen u Tužiteljstvo USK-a i tretira se kao ubojstvo.