Glasnogovornica splitske policije smijenjena zbog sumnje u vjerodostojnost diplome

kraljevic-gudeljMarina Kraljević Gudelj više nije glasnogovornica Splitsko-dalmatinske policijske uprave. Kako je sama napisala u priopćenju upućenim medijima, smijenjena je zbog sporne situacije s njezinom fakultetskom diplomom.

Kraljević Gudelj je završila fakultet i profesorica je engleskog jezika, no priča o nevjerodostojosti njezine diplome krenula je od 11. mjeseca prošle godine, da bi na kraju imala ovaj epilog, piše Slobodna Dalmacija.

“Poštovani, s današnjim danom, na moje veliko iznenađenje, prestaje mi rad u MUP-u, odnosno, uručeno mi je rješenje o otkazu zbog, kako stoji, u rješenju sumnje u neoriginalnost moje diplome. Do takvih saznanja se došlo nakon što sam sama podnijela zahtjev za svoju sigurnosnu provjeru. Očito je da mi predstoji postupak dokazivanja vjerodostojnosti moje diplome u uspjeh čega ne sumnjam”, objavila je u priopćenju sada već bivša glasnogovornica.

Marina Kraljević Gudelj sedam je godina obavljala tu dužnost, a za njezin rad novinari imaju samo riječi hvale, piše Slobodna Dalmacija.

U dopisu Ministarstva unutarnjih poslova piše kako su zaprimili službeni dopis obrazovne institucije da se Marina Kraljević Gudelj ne nalazi u evidencijama diplomanata.

“Pod njenim brojem diplome na Filozofskom fakultetu u Zagrebu navedeno je ima druge osobe, a ne ime Marine Kraljević-Gudelj”, poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova te su dodali kako time po sili zakona prestaje njezina državna dužnost i na snagu stupa otkaz.