Grad poduzetnicima nudi bespovratne potpore, evo tko ih može dobiti

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji Grad Zagreb se krajem svibnja priključio Programu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) poticanja ulaganja u vlasnički kapital inovativnih subjekata malog gospodarstva, čime su uspostavili suradnju na dodjeli potpora poduzetnicima iz Pre-Seed fonda.

proizvodnja

Sporazumom Grad podržava Program odobravanjem dodatnih sredstava u obliku bespovratne potpore za korisnike koji u Zagrebu imaju registrirano poslovanje, objavljeno je na službenoj web stranici grada Zagreba Zagreb.hr.

Grad Zagreb će tako dodijeliti dodatna vlastita bespovratna sredstva za korisnike potpora koji imaju registrirano poslovanje na zagrebačkom području i to u iznosu od 50% bespovratne potpore koju dodjeljuje HAMAG-BICRO, u iznosu od 25 do 100 tisuća kuna. Sredstva će se dodjeljivati po istim uvjetima po kojima i Agencija daje svoje potpore korisnicima.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića za ovu je mjeru Grad izdvojio nešto manje od milijun kuna, a sve kako bi omogućio najboljim mladim inovativnim poduzetnicima da dobiju neophodna sredstva za rad i razvoj svoje poduzetničke ideje, jer kako je naglasio, bez podrške startup tvrtkama bilo bi izuzetno teško realizirati svoje poslovne ideje.

Zahvalivši Gradu Zagrebu što je prepoznao važnost ovog Programa, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Darko Liović istaknuo je da Hrvatska postaje sve jača i prepoznatljivija na međunarodnom tržištu.

Pre-seed fond funkcionira na način da hrvatski startup poduzetnici koji osiguraju investicije privatnih ulagača i poslovnih anđela, dobiju bespovratnu potporu u visini privatnog ulaganja i to u vrijednosti od 50 tisuća do 200 tisuća kuna. Za Pre-Seed fond osigurano je pet milijuna kuna u državnom proračunu.

Svi inovativni poduzetnici grada Zagreba, kako bi iskoristili priliku dobiti sredstva za razvoju svoje tvrtke mogu se javiti na otvoreni natječaj, a sve detalje mogu naći na sljedaća dva linka:

Javni poziv prema Programu poticanja ulaganja u vlasnički kapital inovativnih subjekata malog gospodarstva

Nadopuna otvorenom Javnom pozivu – Program poticanja ulaganja u vlasnički kapital inovativnih subjekata malog gospodarstva