Grdović progovorio o cajkama: Zaraza koja je došla preko noći, a tako će i nestati

Grdović progovorio o cajkama: Zaraza koja je došla preko noći, a tako će i nestati
Foto: Dalibor Petko Showu

Mladen Grdović slavi 45 godina karijere, a tim je povodom gostovao u “Dalibor Petko Showu”.

“Ovih 45 godina bilo mi je lipo. Sretan sam što sam živ i zdrav, da još uvijek mogu zabavljati publiku. Jedino za čim žalim je što nisam mogao imati paralelno i sportsku i pjevačku karijeru”, izjavio je Grdović, koji je nedavno objavio i novi cd “Za šaku ljubavi”, koji je već nekoliko tjedana na broju jedan najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, piše ZG express.

Nakon koncerta u dvorani Višnjik, u rodnom Zadru, Mladen priprema i slavljeničke koncerte u Areni Zagreb, te na splitskim Gripama.

Osvrnuo se i na aktualnu scenu u kojoj cajke pune Arene. “To je nešto čudno, čudna propaganda. Jedna zaraza koja je došla preko noći, a tako će i otići. Nitko u tom fahu ne može nadmašiti Lepu Brenu. Danas cure ne znaju što će oko svega. Što se tiče Aleksandre Prijović koja je napunila 5,6 Arena, to ne pali u Dalmaciji. Kako ona pjeva, to nije za naš mentalitet ni u Dalmaciji, a niti u Istri ili Zagorju. U jednom djelu to može proći, ali neće trajati na ovakav način, da su popunjene Arene, a da pola ljudi ne zna početak pjesme. I iako su u srodstvu, Brenu u tom fahu ne može nitko nadmašiti, baš kao ni Tomu Zdravkovića. Zabavna glazba će uvijek ostati broj jedan, ostat će i klape, ali ovako nešto što dođe na brzinu, ne”, izjavio je Mladen.

Miljenik naše reprezentacije sprema se i na nogometno prvenstvo, no novi dresovi mu se kažu ne sviđaju, baš kao ni politika u Hrvatskoj. “Užas i katastrofa, ne mogu zamisliti da se tako nešto događa. Ne daj bože da se opet dogodi neka korona i da se to spoji s nekim ratom u svijetu. Iz toga trebamo učiti, a ne da se gađamo kamenčićima, kao nekad u vrtiću”, rekao je. Dao je i podršku našem Baby Lasagni na Eurosongu. “Čim sam ga poslušao i vidio rekao sam to je to. Dobro je napravio pjesmu, a to što ga ubadaju da ima veze s onom drugom pjesmom, išao sam poslušati i to je samo isti stil, ništa drugo. Mislim da će proći izvanredno, a jedino ga mogu satrati naši mediji, koji se prate i vani, i da na kraju završi na petom, šestom mjestu. Ali zaslužuje pobjedu”, rekao je Grdović, koji je prihvatio izazov voditelja Dalibora Petka i zaplesao u studiju koreografiju “Rim Tim Tagi Dim”.

Prisjetio se kako je bio ponosan kad je Riva osvojila Eurosong s pjesmom Rock me. “Pola njih sviralo je u mom bandu, a Emiliji sam prvoj dao mikrofon da pjeva. Svirao sam joj na maturalnoj zabavi, kad sam ju pozvao da pozornicu. Nakon njihove pobjede cijeli je Zadar slavio pet dana”, prisjetio se Grdović.

Severinu je nazvao svojom sestrom, kazavši da ona misli da su posvađani, ali da to nije istina. Za najdražu kolegicu odabrao je Alku Vuicu, a kaže da je najbolje vino koje je popio Chardonnay.

S Mladenom su u emisiji slavili i njegove kolege: Antonija Šola, Jure Brkljača, kćer Tomislava Ivčića, Izabela Vrtar, a čestitarskim porukama pridružili su se i Tomislav Bralić, Zlatko Pejaković, Mate Bulić, Duško Lokin, Tomo Mrduljaš i brojni drugi.