Gűl: Mi otvaramo svoje naručje svim narodima u BiH

Turski investitori žele ulagati na prostoru cijele BiH i zato su s njim došli i u ovaj grad, izjavio je turski predsjednik Abdullah Gűl danas u Mostaru. “Činimo velike napore da se konsolidira situacija u ovom kraju, a o tome svjedoči i suradnja s našim općinama, rad našeg konzulata u Mostaru i Razvojne agencije”, rekao je Gűl.

On je istaknuo da Turska radi na modernizaciji mostarskog aerodroma, da je zainteresirana za pomoć školskim objektima, jer se od “Mostara može napraviti veliki školski centar”, te da se jako zanima za obnovu Muzičke škole.

Turistički potencijali Mostara, prema njegovim riječima, mogu od ovog grada napraviti prestižan svjetski turistički centar.

Gűl je naglasio da njegova zemlja pristupa prijateljski prema BiH i svim njenim narodima. “Turska pristupa cjelovitoj BiH, a ona ima svoje realnosti i konstitutivne narode. Mi otvaramo svoje naručje svim narodima i svima koji žive u BiH”, rekao je turski predsjednik.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je da je od turskog predsjednika čuo dosta ohrabrujućih vijesti za Mostar. “Rekao je da Turska ostaje ovdje sa svojim razvojnim agencijama da pomognu određene projekte i posebno da će oni pomoći razvoj turizma i aerodroma i da će potaknuti turske gospodarstvenike da ulažu u BiH”, rekao je Bešlić.

On je naglasio da je uloga Turske u harmonizaciji odnosa između Hrvata i Bošnjaka do sada bila značajna i da se nada da će to biti nastavljeno i ubuduće.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić istaknuo je da je Gul obećao da će biti nastavljena suradnja Mostara i grada Kajzerija koji su gradovi pobratimi, u kojem je Gűl rođen.