Hajdaš Dončić: Nismo odustali od Pelješkog mosta, očekujemo pomoć EU-a u provedbi tog projekta

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je u intervjuu tjedniku Globus da će se Pelješki most graditi, no istaknuo je i da očekuje pomoć EU-a u provedbi tog projekta.

Kako piše Poslovni dnevnik, ministar je definitivno iznenadio svojom izjavom o gradnji Pelješkog mosta. Naime, unatoč javnom mišljenju kako je ova Vlada odustala od tog projekta, Hajdaš Dončić je kazao kako se od gradnje nije odustalo te da je ona još uvijek moguća. Vlada intenzivno pregovara s predstavnicima Europske komisije o mogućnostima povezivanja hrvatskog teritorija koji će već za godinu dana biti i teritorij EU.

“Ako dobijemo potporu EU, ne isključujemo mogućnost gradnje redefiniranog, jeftinijeg Pelješkog mosta. Imamo dvije alternative o kojima pregovaramo s EU. Prva je neumski koridor, druga je redefinirani Pelješki most. Pri tome se ne služimo bukačkim metodama, ne plašimo ljude, već radimo. Jedno od ta dva rješenja, koje bude prihvatljivije EU, bit će prihvaćeno”, kazao je ministar za Globus.

S obzirom na to da EU ima važnu ulogu o donošenju odluke o gradnji Pelješkog mosta, očekuje se i da će ona sufinancirati taj projekt, ako bude prihvaćen. Hajadš Dončić ističe kako bi između dva navedena projekta odabrao gradnju Pelješkog mosta, ali samo ako uspijemo dobiti financijsku pomoć EU. U protivnom, neumski je koridor puno jeftiniji. O

dluku o tome možemo očekivati do kraja ove godine jer već iduće godine treba početi gradnja, bilo neumskog koridora, bilo Pelješkog mosta.