HDZ BiH: Podizanje spomenika vojnicima Armije BiH je nelegalan čin

Nakon što je ispred nove Gradske vijećnice u Mostaru jučer postavljen spomenik poginulim vojnicima Armije BiH, HDZ BiH je reagirao priopćenjem u kojem ističe da je riječ o nelegalnom činu.

“U povodu nelegalnog čina postavljanja kamenog obilježja u organizaciji nepoznatih počinitelja na parteru ispred zgrade obnovljene mostarske Gradske vijećnice, koja je zaštićeni spomenik kulture, najoštrije prosvjedujemo protiv načina na koji je to učinjeno”, stoji u priopćenju mostarkoga Gradskoga odbora HDZ-a BiH.

“Samovoljno, protuzakonito i samo s jednim ciljem provokacije, po kišnom nevremenu u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. travnja, zaobilazeći legalne institucije Grada Mostara i bez odobrenja nadležnih tijela postavljeno je kameno obilježje.

Pozivamo sve nadležne institucije pravne države da žurno poduzmu sve potrebne mjere sukladno zakonu na otkrivanju i kažnjavanju počinitelja i uklanjanju nelegalno postavljenog obilježja.
Ovo je još jedna u nizu provokacija koja ima za cilj radikaliziranje stanja u Mostaru i skretanje pozornosti sa svega pozitivnog što se u posljednje vrijeme čini da Mostar prestane biti grad slučaj.

Još jednom pozivamo sve građane Grada Mostara da ne nasjedaju na provokacije koje dolaze od onih političkih snaga koje uporno negiraju institucije pravne države, te ne žele napredak i europsku perspektivu Mostara”, stoji u priopćenju iz mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a BiH.