Horvatinčićevi luksuzni stanovi na Cvjetnom trgu zjape prazni, prodano ih jedva pola!

Iako se davno slegla prašina oko kontroverznog projekta Cvjetni jednako tako kontroverzne Hoto Grupe – već je četiri godine prošlo kako je velebno zdanje otvoreno, Tomislav Horvatinčić još nije u prilici zatvoriti tu stranici i konstatirati da je veliki posao završen.

cvjetni_hoto

Kako piše 24sata.hr, pola luksuznih stanova u kompleksu Cvjetno još stoji neprodano, a Horvatinčiću krediti dolaze na naplatu.

Doista, ako bacite oko na web stranicu Hoto grupe, lako ćete uočiti da pored velikog broja stanova stoji napomena “slobodan”, a pored nekih “rezerviran”.

U projekt “revitalizacije zapuštenog zagrebačkog donjogradskog bloka, smještenog u najužem središtu grada”, kako je opisan na službenoj web stranici, uloženo je 108 milijuna eura kroz kredite Hypo banke i njezinih povezanih društava, ali zbog loše prodaje krediti još nisu vraćeni.

U godinu dana, piše 24sata.hr, Horvatinčić mora vratiti 716 milijuna kuna.

Cvjetni se sastoji od stambenog dijela sa 56 stanova površine 10.585 metara četvornih, trgovačkog centra na četiri etaže na više od 8.000 “kvadrata” i garaže bruto površine 16.594 “kvadrata”, s ukupno 420 parkirališnih mjesta.

Foto: Hoto.hr