Hrvatski Caritas šesti put organizira Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

I ove godine, šesti put za redom, Hrvatski Caritas između druge i treće korizmene nedjelje, od 5. do 11. ožujka, organizira akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Ove godine akcija se provodi uz slogan: “Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti.”

Svrha korizmene akcije je prikupiti konkretnu novčanu pomoć, ali i poticati vjernike i ljude dobre volje na međusobno pomaganje, njegovanje dobrih odnosa, ostvarivanje zajedništva u susretima te molitvu za potrebite.

Osim novčanog priloga, tijekom korizmene akcije, vjernici mogu dati i duhovni prilog, sudjelujući u molitvenom hodu koji će se organizirati u zagrebačkoj i drugim župama u nad/biskupijama u Hrvatskoj.

“Tako molitvenim hodom organiziranim u župama diljem Hrvatske u tjednu od 5. do 11. ožujka 2012. svjedočimo našim dragim sunarodnjacima iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine da znamo što su proživjeli, da nam je poznata njihova duga kušnja, da znamo za težinu patnje koja svakodnevno prati njihov život, kao i za napast što na njih vreba – kako ne bi izgubili hrabrost i nadu u bolju budućnost”, poručuje predsjednik Hrvatskog Caritasa biskup Josip Mrzljak u ovogodišnjoj poslanici.

Korizmenu akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, temeljem odluke Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, od 2007. godine provodi Hrvatski Caritas.

Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti i programi u mreži Caritasa u Bosni i Hercegovini iz područja socijalno-zdravstvene skrbi, obrazovanja te pastoralni projekti župnih zajednica. [kta/ika]