Hrvatski ministar znanosti posjetio Sveučilište u Mostaru

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Radovan Fuchs i predsjednica Rektorskoga zbora Republike Hrvatske Gordana Kralik posjetili su Sveučilište u Mostaru.

Hrvatskoga ministra i predsjednicu Rektorskoga zbora pozdravio je i dobrodošlicu poželio rektor mostarskog Sveučilišta Vlado Majstorović, zahvalivši se ovom prigodom na potpori koju Sveučilištu u Mostaru pružaju Hrvatska vlada i hrvatska sveučilišta.

Rektor Majstorović je podsjetio kako su napori Sveučilišta u Mostaru usmjereni u ispunjenu misije koja se ogleda kroz obrazovanje, znanstveno istraživački rad i civilizacijsko kulturološki aspekt.

“Unatoč što se BiH daleko nalazi od približavanja EU, naš je u konačnici cilj, a vjerujem i bosanskohercegovačkim sveučilištima pridružiti se europskom visokom obrazovanju”, naglasio je Majstorović.

Hrvatski ministar Fuchs iskoristio je priliku čestitati rektoru i svim djelatnicima mostarskoga sveučilišta za sva dosadašnja dostignuća, ističući kako je to sveučilište, u kontekstu hrvatskih sveučilišta, ono koje se najviše razvijalo.

Čestitao je na promišljenom sustavnom radu čelnih ljudi Sveučilišta u Mostaru na promidžbi i stvaranju novih nastavnih kadrova i potencijala, dodajući kako pravog i samostalnoga sveučilišta nema bez vlastitih nastavnika.

Hrvatski ministar je obećao kako će hrvatska sveučilišta, ali i Hrvatska vlada i nadalje pružati logističku potporu mostarskom sveučilištu u uspostavljanju novih studija, te da će ubuduće preuzeti partnerski odnos koji će biti sve intenzivniji.

“Hrvatska sveučilišta, odnosno pojedine institucije koje već sada imaju suradnju s fakultetima u Mostaru napravit će dodatni korak i uključiti mlade ljude u zajedničke projekte kao što su znanstveno istraživački radovi”, dodala je predsjednica Rektorskoga zbora Gordana Kralik.