Hrvatsko veleposlanstvo dostavljena bomba i prijeteće pismo za Josipovića

Dva dana uoči posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Njemačkoj i razgovora s kancelarkom Angelom Merkel u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu stigao je paket s bombom i prijetećim pismom.

U pismu kojeg potpisuje osoba ili organizacija inicijalima HF stoji “Ova bombica je samo opomena predsjedniku udbaško-komunističko-antifašističko-četničkoga saveza drugu Josipoviću i njegovom prijatelju i savezniku Borisu Tadiću četničkome vojvodi da će se 31. ožujka ove godine navršiti 20 godina od ubojstva hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvičkim jezerima. Zato smo odlučili našeg viteza osvetiti i to likvidacijom 300 četnika. U toj namjeri ne može nas nitko zaustaviti.”

Njemačka policija istražuje tko se krije iza tog potpisa, a Hrvatska televizija iz Ureda predsjednika doznaje da ova teroristička prijetnja neće spriječiti Josipovićev službeni posjet Njemačkoj.

Bomba je u veleposlanstvo stigla jutros preko dostavne tvrtke. Djelatnici Veleposlanstva na vrijeme su uočili sumnjivi paket te pozvali su policiju koja je utvrdila da je u paketu ručna bomba M 75 s upaljačem i osiguračem.