I fra Luka Markešić čestitao SDP-u na Komšićevoj pobjedi!

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, danas je u odvojenim susretima razgovarao sa H.E. Kirsten Geelan, veleposlanicom Danske, H.E. Futao Motai, veleposlanikom Japana, H.E. Raimondo De Cardona, veleposlanikom Italije, te sa izaslanstvom Hrvatskog narodnog vijeća koje je predvodio fra Luka Markešić, priopćio je Centar za informiranje SDP-a BiH.

U priopćenju se ističe da su svi sugovornici čestitali na izbornoj pobjedi SDP-a i rezultatima koji su ostvarili kandidati SDP-a za člana Predsjedništva BiH i Potpredsjednika RS-a, Željko Komšić i Enes Suljkanović.

Lagumdžija je zahvalio na čestitkama, te istakao da rezultate izbora vidi kao priliku za novi početak, kako BiH, tako i regije u cjelini. Govoreći o rezultatima, posebno je naglasio da rezultat SDP-a, ali i struktura izabranih zastupnika, pokazuju da je multietnički karakter SDP-a prepoznat i od strane birača u Bosni i Hercegovini što je potvrđeno i sa 285.000 glasova koje je SDP dobio na proteklim izborima.

SDP je spreman formirati novu proeuropsku vladu, s namjerom da se značajno ubrza bosanskohercegovački put u EU i NATO. SDP je zainteresiran za pravljenje programskih suradnji na podjeli posla i odgovornosti, a ne pravljenju matematskih blokova, stoji u priopćenju Centra za informiranje SDP-a BiH.