In memoriam akademiku Vladimiru Premecu

Vladimir Premec

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franjo Topić objavio je na službenim web stranicama Društva “In memoriam” povodu smrti akademika Vladimira Premeca.

“Studirao je teologiju u Zagrebu, filozofiju u Sarajevu a studirao je i književnost. Na sarajevskom filozofskom fakultetu od 1967. predaje različite kolegije. Akademik Premec je od početka bio aktivni član HKD Napredak, nastupao je na više Napretkovih manifestacija. Posebno se istakao u osnivanju Napretkovog Hrvatskog društva za znanost i umjetnost u kojem je obnašao i visoke dužnosti. Napredak mu je izdao i knjigu Filozofijska i sociologijska bibliografija S.R. Hrvatske od 1945.-1962. (2009.) Akademik Premec bio je istaknauti filozof i angažirani intelektualac u ratu i poslijeraću, stalan u ideji o samostalnoj, demokratskoj i ravnopravnoj državi svih njezinih naroda i građana. Uvijek je podržavao privatno i javno Napretkove društvene i ljudske stavove o bitnim pitanjima Bosne i Hercegovine i bh društva.

Počivao u miru Božjem!

U ime Središnje uprave HKD Napredak i u svoje ime izražavam obitelji, rodbini i prijateljima iskrenu ljudsku i vjerničku sućut

Prof. dr. Franjo Topić, predsjednik”