Izetbegović: Oni koji vole BiH moraju biti spremni na apsolutnu tvrdoću, ali i na fleksibilnost

Stanje u Bosni i Hercegovini je takvo da oni koji vole ovu zemlju trebaju znati da moraju biti spremni na apsolutnu tvrdoću i nepopustljivost, ali i maksimalnu fleksibilnost i kreativnost u traganju za rješenjem, rekao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na današnjoj redovnoj sesiji Kruga 99 u Sarajevu.

“Drugi neće riješiti probleme BiH. Riješit će ih ljudi koji vole ovu zemlju i kojima je stalo do njene budućnosti,“ kazao je Izetbegović. Predsjedništvo BiH, istaknuo je Izetbegović, jedino je tijelo nove vlasti koje je dosad konstituirano, a njegovi članovi imaju usuglašene stavove i šalju pozitivnu sliku.

Ističe da je akutni problem u BiH formiranje vlasti, te kaže da bi do toga moglo doći do kraja veljače. Smatra da u vlast trebaju ući svi oni koji su dobili značajniju podršku na nedavnim izborima i nitko ne smije ostati po strani. “I svi oni trebaju napraviti korak naprijed u kompromisu, odnosno nazad u tvrdoglavostima”, kazao je Izetbegović.

Prema njegovim riječima u ovoj fazi povijesti Bosne i Hercegovine treba postići sigurnost – državu cjelovitu, neovisnu, suverenu, a društvo slobodno, otvoreno ravnopravnih građana bez obzira na naciju, spol ili bilo kakve druge razlike u kojoj će Ustav i zakon jamčiti osnovna ljudska prava i slobode. “To se da postići”, zaključio je Izetbegović.