Izgorjela kuća povratnika Ivana Šokčevića, vatrogasci odbili intervenirati, policija stigla nakon sedam sati!

pozar-kucaObiteljska kuća hrvatskog povratnika Ivana Šokčevića iz Donje Tramošnice u općini Pelagićevo (RS) u cijelosti je izgorjela u požaru koju izbio noćas 30 minuta iza ponoći, zahvativši najprije krovište a potom i cijeli objekt.

U požaru je pričinjena velika materijalna šteta koja, po riječima vlasnika kuće, iznosi preko 200 tisuća maraka, javlja agencija Fena.

Požar je probudio Ivanovu suprugu koja je potom uzbunila obitelj te su svi na vrijeme uspjeli napustiti objekt, inače bi posljedice bile katastrofalne.

O izbijanju požara odmah je obaviješten dežurni u Policijskoj stanici Pelagićevo, ali su njihovi djelatnici na lice mjesta izašli tek sedam sati nakon prijave, dok su policijski inspektori, koji su izvršili očevid, stigli čak 10 sati poslije prijave.

Iako su odmah pozvani, na požar uopće nisu izašli vatrogasci iz Pelagićeva pravdajući se neispravnošću vozila, dok su pripadnici vatrogasne jedinice iz Šamca, od kojih je također zatražena pomoć, odbili doći uz obrazloženje da to nije njihov teritorij.

Ovakav nemaran odnos javnih institucija u općini Pelagićevo izazvao je revolt hrvatskih povratnika u Donju Tramošnicu, koji od lokalnih institucija vlasti te Centra javne sigurnosti Doboj i MUP-a Republike Srpske traže da se ovaj cijeli slučaj preispita i prema neodgovornim pojedincima u javnim službama poduzmu odgovarajuće zakonske mjere.