Japanski princ zahvalio na podršci i suosjećanju

Princ-AkishinoPrinc Akishino, mlađi brat japanskog prestolonasljednika Naruhita, koji sa suprugom Kiko u Hrvatskoj boravi na poziv predsjednika Ive Josipovića, u kratkom je obraćanju prije koncerta u povodu 20. obljetnice diplomatskih odnosa dviju zemalja u dvorani Vatroslav Lisinski zahvalio na pomoći hrvatskog naroda japanskomu nakon razorna potresa i tsunamija 2011.

“Primili smo i tisuće ždralova učenika osnovnih škola. Zahvaljujući vašoj potpori pogođena područja sada su na čvrstom putu oporavka”, rekao je princ i zahvalio “za iskreno iskazano suosjećanje građana Hrvatske”.

“Japan i Hrvatska su zemljopisno udaljene zemlje, ali imaju dodirnih točaka poput bogatstava prirode i povijesne baštine”, kojom su zadivljeni brojni japanski turisti, rekao je princ.

U znak zahvalnosti za podršku i solidarsnost koju su učenici hrvatskih škola iskazali nakon katastrofe koju je izazvao tsunami i havarija u nuklearnoj elektrani Fukushima, japanski princ i princeza u srijedu su posjetili osnovnu školu Otona Ivekovića u zagrebačkom naselju Donja Kustošija.