Katolički tisak čita se i u ugostiteljskom lokalu

Ako kojim slučajem posjetite ugostiteljski lokal Piterija “Tomislav” na zagrebačkoj Trešnjevci, na samom križanju Selske ceste i Ozaljske ulice, pri samom ulasku u lokal na štandu za tiskovine uočit ćete i nekoliko katoličkih tiskovina, između ostalog i nekoliko brojeva Naših ognjišta, Katoličkog tjednika i Glasa koncila.

Ako upitate ljubaznog i nasmijanog konobara pri posluživanju otkuda to da se u ovom lokalu osim uobičajenog dnevnog tiska gostima nude i katoličke tiskovine za čitanje, on će vam lijepo samo reći da je vlasnik lokala rodom iz Tomislavgrada. To je dovoljno da shvatimo da Duvnjaci ma gdje u svijet otišli ostaju privrženi i odani svojoj vjeri, narodu i rodnoj grudi.

Ukoliko se dulje vrijeme zadržite u ugodnom razgovoru u lokalu, primijetit ćete da su konobari također vjernici, te da nastoje gosta, ako se koji zaleti da upotrjebljuje neprikladne riječi, opomenuti. Kako bi bilo lijepo da se nađe više ovakvih ugostiteljskih lokala gdje bi čovjek uistinu mogao osjetiti katolički vjerski duh. [kta / f.p.]